Matematik

Matematik

17. december 2013 af linderhold (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en opgave i matematik, den lyder på:

I et ligebenet trapez er en af vinklerne ret. Hvor store er de andre vinkler? Er der mere end en løsning?

Og det forstår jeg bare ikke, hvordan kan man få en trapez med en retvinkel?? en trapez er jo en skæv firkant?? derfor kan der da ikke være en retvinkel? forstår det ikke, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

Der står ingen steder i definitionen på et trapez, at det skal være skævt. Kravet er, at de modstående sider er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2013 af SuneChr

Firkant ABCD
AD || BC
A = B = 90o
|AB| = |AD|
Det med ligebenet, er måske lidt "ulden" ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af PeterValberg

Hvis kun to sider er parallelle og de andre to er lige lange, kaldes trapezet ligebenet.

Et trapez der har en ret vinkel, kaldes retvinklet.

Et retvinklet trapez vil altid have enten to eller fire rette vinkler.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af Eksperimentalfysikeren

Undskyld, ikke "de modstående sider", men "ét sæt modstående sider"


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.