Matematik

Runge-Kutta af 4. orden

17. december 2013 af rollele (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde en numerisk løsning til differentiallignignssystemet 

dx/dt=a*x-b*x*y

dx/dt=c*x*y-d*y

x_0=100

y_0=25

vha. Runge-Kutta af 4. orden ved at bestemm k1 k2 k3 k4

Er der nogen der kan hjælpe med at udarbejde et Excel/TiNspire ark til dette formål.

Jeg skal bruge dataerne til at simulere en løsningskurve. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du

dx/dt = a·x -b·x·y

dy/dt = c·x·y -d·y

Prøv nu først selv at opstille Runge-Kutta.


Svar #2
17. december 2013 af rollele (Slettet)

Jeg mener selvfølgelig dy/dt. Hvorledes skal jeg gribe det an?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sætter man v = (x(t),y(t)), har man

dv/dt = F(v,t) ,

og k1, k2, k3, k4 er så F(v,t) beregnet for forskellige værdier af t mellem ti og ti+1 , med forskellige approksimationer til v(t) til disse værdier af t.


Skriv et svar til: Runge-Kutta af 4. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.