Matematik

Hjælp haster - matematik

18. december 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med følgende 2 opgaver som er vedhæftede?

Vedhæftet fil: Hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

4) Benyt liniernes hældningskoefficienter til at beregne de vinkler, som de to linier danne med x-aksen, Kombiner det til at beegne den spidse vinkel v mellem de to linier.

8) a) Benyt en cosinusrelation til at beregne vinkel BAC i laveste position.
b) Benyt en cosinusrelation til at beregne |AC| i højeste position.
c) Gang vinkelforskellen for vinkel BAC i de to positioner, udtrykt i radianer, med |AB|.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2013 af Krabasken (Slettet)

- Et supergodt råd for din egen skyld:

Matematik må ALDRIG haste !

:-)


Svar #3
18. december 2013 af ulla7 (Slettet)

#1

Kan du hjælpe lidt mere, med udregninger osv?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad forstår du ikke ved forklaringerne?

I Opg 4 benytter man, at linien med ligningen y = a·x + b danner en vinkel α med x-aksen bestemt ved

a = tan(α)

I Opg 8a) skal man bestemme vinkel A i trekant ABC, hvor man kender alle tre sider, dvs.

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)

I Opg 8b) kender man a, c og vinkel A. Man kan benytte sinusrelationerne til at bestemme vinkel C, der er spids, da vinkel B er stump, og b = |AC| kan da også beregnes ved at benytte sinusrelationerne.

Alternativt kan man benytte en cosinusrelation, da b er en rod i ligningen

b2 + c2 -a2 -2bc·cos(A) = 0 .

Man vælger den rod, der svarer til at vinkel B er stump.


Svar #5
18. december 2013 af ulla7 (Slettet)

det er opgave 4 jeg ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs forklaringerne i #3 og #1. Bestem de to vinkler α1 og α2 som de to linier danner med x-aksen. Vinklen v kan da findes som

v = |α1 - α2|

eller som dennes supplementvinkel.


Svar #7
18. december 2013 af ulla7 (Slettet)

Kan du prøve at vise mig udregningerne til opgave 4?
jeg forstår den nemlig slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er givet de to linier med ligningerne

L1: y = -x + 5

hhv.

L2: y = 2x

Linien L1 har hældningskoefficient a1 = -1 og den danner derfor vinklen α1 = tan-1(a1) = -45º med x-aksen.

Linien L2 har hældningskoefficienten a2 = 2 og den danner derfor vinklen α2 = tan-1(a2) = 63,435º med x-aksen.

Forskellen mellem de to vinkler er

v12 = |α1 - α2| = 108,435º .

Den spidse vinkel mellem de to linier er da

v = 180º - v12 = 71,565º


Skriv et svar til: Hjælp haster - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.