Matematik
Kan en ikke hjælpe mig
14. november 2005 af
Nielsnielsen2 (Slettet)
Hey en af jeg kan ikke ikke hjælp mig med at løse denne ligning (i det mindste vise mig hvordan:
2x(3x-4) = 2(3x2+8)
Hvad skal jeg gøre
Har glemt det lærte det i 7. klasse
2x(3x-4) = 2(3x2+8)
Hvad skal jeg gøre
Har glemt det lærte det i 7. klasse
Svar #1
14. november 2005 af sigmund (Slettet)
Gang paranteserne ud, og isoler x. Du får mig ikke til at lave opgaven for dig, da er så simpel, at du selv skal klare den.
Svar #2
14. november 2005 af heltidiotisk (Slettet)
Betyder 3x2 at det er 3x^2 (3 x i anden)? Så er
2x(3x-4) = 2(3x2+8) <=>
6x^2-8x = 6x^2 + 16 <=>
6x^2-6x^2-8x = 16 <=>
-8x = 16 <=>
x = 16/-8 <=>
x = -2
simpelt, men værsgo' serveret på et sølvfad ;)
2x(3x-4) = 2(3x2+8) <=>
6x^2-8x = 6x^2 + 16 <=>
6x^2-6x^2-8x = 16 <=>
-8x = 16 <=>
x = 16/-8 <=>
x = -2
simpelt, men værsgo' serveret på et sølvfad ;)
Svar #3
15. november 2005 af Komplet_Idiot_! (Slettet)
lit mer detalje:
2x(3x-4) = 2(3x^2+8) <=>
2x·3x - 2x·4 = 2·3x^2 + 2·8 <=>
2·3xx - 2·4x = 2·3x^2 + 2·8 <=>
6x^2 - 8x = 6x^2 + 16 <=>
(6x^2 - 6x^2) - 8x = (6x^2 - 6x^2) + 16 <=>
0 - 8x = 0 + 16 <=>
-8x = 16 <=>
-8x/(-8) = 16/(-8) <=>
1x = 16/-8 <=>
x = -2
værsgo' simpelthen - serveret på et GULDfad ;)
Komplet_Idiot_!
2x(3x-4) = 2(3x^2+8) <=>
2x·3x - 2x·4 = 2·3x^2 + 2·8 <=>
2·3xx - 2·4x = 2·3x^2 + 2·8 <=>
6x^2 - 8x = 6x^2 + 16 <=>
(6x^2 - 6x^2) - 8x = (6x^2 - 6x^2) + 16 <=>
0 - 8x = 0 + 16 <=>
-8x = 16 <=>
-8x/(-8) = 16/(-8) <=>
1x = 16/-8 <=>
x = -2
værsgo' simpelthen - serveret på et GULDfad ;)
Komplet_Idiot_!
Skriv et svar til: Kan en ikke hjælpe mig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
