Matematik

Vektorer og analytiske geometri

21. december 2013 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Så jeg har 3 spørgsmål!

hvad er det jeg skal gøre til de her 3 følgende spørgsmål?

1.Gør rede for en vektors længde og afstandsformlen i 3d samt kuglens ligning og tangentplan til en kugle.

2.Gør rede for vinklen mellem to vektorer i 3d samt skæring og vinkler mellem forskellige figurer i 3d , herunder plan/linje og plan/plan.

3.gøre rede for linære vækst model. gore rede for tangentligningen til grafen for en differentiabel funktion.

hvis i har lavet svarene så send mig dem...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svarene finder du ved at læse din bog omhyggeligt igennem.


Svar #2
21. december 2013 af mahdi0123 (Slettet)

Min bog inholder ikke alle beviserne!


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det lyder lidt for absurd, at du læser matematik på A-niveau uden at have en bog med de nødvendige beviser.


Svar #4
22. december 2013 af mahdi0123 (Slettet)

Ja det gør, kan du så godt lave de her spørgsmål nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan ikke være meningen, at vi skal til at genforfatte forskellige afsnit i din egen matematikbog.

Hvad har du selv gjort for at besvare disse spørgsmål? Hvad har du problemer med?


Svar #6
22. december 2013 af mahdi0123 (Slettet)

jeg ved bestemt ikke hvad dette her spørgsmål går ud på! gore rede for tangentligningen til grafen for en differentiabel funktion Hvordan beviser man tangentligningen? jeg ved godt at formlen er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Differentialkvotienten f '(x0) er netop tangentens hældning i punktet (x0,f(x0)) . Opstil ligningen for den rette linie gennem dette punkt med den angivne hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. december 2013 af mathon

basisviden:

  når

     hældningen er a
     og punktet Po(xo,yo) =  ligger på linjen
     gælder

           punkt-hældnings-formlen:
                                                           y - yo = a•(x-xo)

                                                           y = a•(x-xo) + yo

   som for sekantens grænselinje = tangenten til den kontinuerte graf for den reelle funktion y = f(x) i Po(xo,yo)
   for x -> xo
   specifikt for a = f '(xo) og yo = f(xo) giver
                                                                     y = f '(xo)•(x-xo) + f(xo)

                                                                     y = f '(xo)•x + ((f(xo) - f '(xo)•xo))

                                                                     y = a•x + b

                                                          


                                                         

                                      


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. december 2013 af PeterValberg

Jeg skulle mene, at du kan finde svar paa det hele paa FriViden.dk
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer og analytiske geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.