Matematik

Matematik

23. december 2013 af 123434 (Slettet)

http://uvm.dk/Uddannelser/Uddannelser-til-voksne/Overblik-over-voksenuddannelser/Almen-voksenuddannelse/Proever-og-eksamen-avu/Centralt-stillede-skriftlige-proever-i-avu/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/Laaste%20mapper/PDF09/AVU/Eksamensopgaver/Matematik/091207_mat_D_avu_opgavehaefte.ashx

Hvordan løses (5,1) og (5,5)?

Tak på forhånd og god jul


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2013 af anonym000

(5,1): Du ved at den gennemsnitlige lydstyrke er 86 dB. Ud fra tabellen kan man se at lydstyrken er faldet med 50 dB.

Så....

(5,5): Der skal man jo vide noget der ikke står i opgave teksten...`?!

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2013 af anonym000

(5,5) hov nu ved jeg det.

Jeg havde ikke læst opgaven godt nok :-)

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. december 2013 af anonym000

Svar: 28m

Prøv selv. Jeg er sikker på at du også kan løse den. Det er en "læse"-opgave :-)

- - -

...............


Svar #4
23. december 2013 af 123434 (Slettet)

5,1) 86db+50db=136db

5,5) 120=4,8*10^(11-0,1*x)

Har ligt problemer ved at finde frem til x ved hjælp af logaritme


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. december 2013 af anonym000

Du kan bare bruge et cas-værktøj.

Men:

120=4,8*10^(11-0,1*x) <=>

120/4,8=10^(11-0,1*x) <=>

log(120/4,8)=11-0,1x <=>

(log(120/4,8)-11)/-0,1=x

- - -

...............


Svar #6
23. december 2013 af 123434 (Slettet)

x=96

Og skal man så ikke bare trække 51 fra?

96-51=45

De skal stå 45 meter fra scenen for at undgå varig høreskade


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. december 2013 af anonym000

x=96 dB

Ved scenen er lydstyrken 136 dB.

Fald i lydstyrken bliver: 40 dB og den tilhørende afstand man skal stå væk fra scenen bliver 28 m. (jf. tabel)

- - -

...............


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.