Matematik

Potens opløftet skal isoleres

24. december 2013 af 123456789ali (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har følgende ligning:

2000/L^0,5 = K^0,5

Skal isolerer k, dvs. skal have 0,5 som er opløftet på den anden side, hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2013 af peter lind

(2000/L^0,5)2 = (K^0,5)2 = K


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kvadrer hver side af ligningen.


Svar #3
24. december 2013 af 123456789ali (Slettet)

Kan I uddybe, forstår det ikke helt....


Svar #4
24. december 2013 af 123456789ali (Slettet)

Altså hvordan bliver (k^0,5)^2 = K ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. december 2013 af peter lind

Det er diffinitionen på kvadratrod eller om du vil der gælder (kn)m = kn*m  her med n=½, m=2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

opløfte i 0.5 er det samme som at tage kvadratroden, så:

på højre side har du kvadratrod K, for at isolere K skal du derfor opløfte i anden på begge sider. Gør du dette bliver svaret som angivet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om K, ikke k. Man benytter kendte potensregneregler.

K0,5 = K1/2

(K0,5)2 = (K1/2)2 = K(1/2)·2 = K1 = K

Det bør være velkendt for et Videregående niveau, at kvadratrodsuddragning og kvadrering er modsatte regningsarter.


Svar #8
24. december 2013 af 123456789ali (Slettet)

Perfekt.....


Skriv et svar til: Potens opløftet skal isoleres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.