Matematik

Matematik

27. december 2013 af 123434 (Slettet)

1) (4x-1)^2=16x^2+1^2-4x*1*2=16x^2+1-8x

2) (4x-1)(4x+1)=16x^2-1^2=16x^2-1

3) 2x+2<6x-5

2x+2-2<6x-5-2

2x<6x-7

2x-6x<7

-4x<7

x>-1,75

4) x/5=(x+1)/2

2*x=5*(x+1)

2x=5x+5

2x-5x=5

-3x=5

x=-5/3

5) 4/x=1/(x+2)

4*(x+2)=1*x

4x+8=x

-3x=8

x=-8/3

6) 2,51=1,2x3

3√2,51=3√1,2x

1,36=1,06x

x=1,36/1,06

x=1,28

7) 2x+3x<15

5x<15

x<3

Er ikke så usikker på resultaterne, bare mere om mellemregningerne er korrekte

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

3) er forkert, da du laver fortegnet for -7 om til et +.


Svar #2
27. december 2013 af 123434 (Slettet)

2x-6x<-7

-4x<-7

x>1,75


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det simpleste er at holde fortegnene positive:

3) 2x+2 < 6x-5   (benyt passende mellemrum for at gøre det mere læseligt)

         7 < 4x

         7/4 < x


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.