Matematik

ligning

01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

4(-2-1/2x brøk=(x+2)(-3)

hvordan regner man denne ligning ud. Jeg kan simplethen ikke regne den

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2014 af Skoleglad001 (Slettet)

hvad mener du med "broek="?

Svar #2
01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

1/2 er en bræk


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2014 af Skoleglad001 (Slettet)

Det kan jeg ikke forstå, prøv at bruge / og paranteser istedet for "brøk"


Svar #4
01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

             1  

4(-2    -  ---x)=(x+2)(-3)

             2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske mener du

4·(-2 - (1/2)x) = (x+2)·(-3)

Gang ind i parenteserne og reducer. gang eventuelt først med -1 på hver side:

4·(2 + (1/2)x) = 3·(x+2)


Svar #6
01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

x'et er sammen med den halve

men hvorfor skal man gange med -1 først? hvor får du tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det var nu mere for at komme af med minustegnene. ganger man ind i parenteserne får man så

4·2 + 4·(1/2)x = 3x + 3·2

der er let at løse.


Svar #8
01. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

ja og det giver 2 som det skulle, men hvordan vidste du at du skulle gange med -1 ?

var det fordi der er 2 minus parenteser og 1 plus?

eller kan jeg ikke rigtig se hvor du får minus 1 fra ?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

På hver side er der en parentes med negative led. Ved at gange med -1 på hver side slipper man så af med de negative led. Det er jo ikke et krav, at man ganger ligningen med -1, men for nogle vil det gøre det mere overskueligt at komme videre.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.