Matematik

vektor opgave..

15. november 2005 af stumpL (Slettet)
vektor a=(1,3) vektor b=(0,2)

fremover er alle a'er og b'er vektorer...

beregn de værdier af t, for hvilke a+tb er vinklret på b-ta.

hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

a+tb =
[1,3]+t*[0,2] =
[1,3+2t]

b-ta =
[0,2]-t*[1,3] =
[-t,2-t3]

Og hvad skal gælde om to vektorer hvis de står vinkelret på hinanden?

Svar #2
15. november 2005 af stumpL (Slettet)

forstår ikke din måde at skrive det op på....
de skal være lig med 0?

(1,3)+t(0,2)=(t,5t)ikke?
og
(0,2)-t(1,3)=(-t,-t) ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej. Husk at

t*[0,2] = [t*0,t*2] = [0,2t]

og

-t*[1,3] = [-t*1,-t*3] = [-t,-3t]

Svar #4
15. november 2005 af stumpL (Slettet)

ok... så er a+tb=(1,5t) oh b+ta=(t,5t)

og hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej...

a+tb = [1,3]+t*[0,2] = [1,3]+[0,2t] = [1,3+2t]

Svar #6
15. november 2005 af stumpL (Slettet)

hva så med b-ta= (0,2)-(-t,-3t)=

Skriv et svar til: vektor opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.