Matematik

Udregning af ubestemt integral

04. januar 2014 af Chafila (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg sidder virkelig og knokler med denne opgave.

Ved simpelthen ikke hvordan jeg får den løst?

Man skal udregne det ubestemte integral.

(Se opgave som vedlagt)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af mathon


                           ∫(x - x-1)dx      

                           ∫(x - (1/x))dx     x ≠ 0

                          (1/2)x2 - ln(|x|) + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2014 af yndlingselev (Slettet)

Ti-Nspire får samme resultat, men forstår ikke din forklaring :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2014 af mathon

                           ∫(x - x-1)dx   x ≠ 0

                          ∫x dx  -  ∫(1/x) dx

                         (1/2)x2 - ln(|x|) + k

..........................

             ∫(1/x) dx      x > 0

                      ln(x) + k = ln(|x|) + k

             ∫(1/x) dx      x < 0

              ∫(1/(-|x|)) d(-|x|) =  ∫(1/|x|) d|x| =  ln(|x|) + k

.

konklusion:
                                  ∫(1/x) dx    x ≠ 0

                                      ln(|x|) + k  


Skriv et svar til: Udregning af ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.