Matematik
integralregning - tegn figur
Hej
Jeg har brug for hjælp til denne opg.: Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af den punktmængde, der i intervallet [-3;4] er begrænset af x-aksen og grafen for den konstante funktion givet ved g(x)=5. Tegn en figur, der siver situationen.
Mit spørgsmål er så: Når jeg tegner figuren, hvordan ved jeg så, hvor langt jeg skal gå op af y-aksen?
På forhånd tak!
Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen g(x) er konstant. Dens graf er den vandrette linie med ligningen y = 5. Figuren er et rektangel med sidelængderne 7 og 5 .
Svar #2
07. januar 2014 af mathon
-3∫4 5 dx = [5x]-34 = 5·4 - 5·(-3) = 20 + 15 = 35
til sammenligning med
arealet af rektanglet med længden 7 og højden 5
A = 7 • 5 = 35
Svar #3
07. januar 2014 af peter lind
grafen for g(x) = 5 er en vandret ret linje som går gennem (0, 5)
Svar #4
07. januar 2014 af nejvelda
Hvis det så var funktionen f(x)=7 ville grafen så være en vandret linje gennem (0,7) eller? Hvis ja, er grunden så til at det er en vandret linje, at det er en konstant?
Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ja, det er korrekt. For alle punkter på en vandret linie er y-koordinaterne den samme, dvs. funktionen er konstant.
Skriv et svar til: integralregning - tegn figur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
