Matematik

Opgaver

07. januar 2014 af Mariammejel (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med de opgaver for jeg skal imorgen løse dem op på tavlen foran hele klassen og jeg er ikke helt sikker på hvordan man løser dem.



1. Opgave:

Månen bevæger sig i en næsten cirkelformet bane rundt om jorden. Afstanden er i gennemsnit 380.000 km. Månens diameter er ca. 3.476 km, og jordens diameter er ca. 12.700 km.

A: Hvad er rumfanget af månen og jorden?
B: Hvor meget større er jorden end månen?
C: Hvor lang er månens bane rundt om Jorden?


2. Opgave:

Familien Svenningsens nye swimmingpool er 5 m bred og 15 m lang. Den er 90 cm dyb i den ene ende og 2,5 m dyb i den anden ende, og faldet er jævnt fordelt.

A: Hvor meget vand kan der være i poolen?
Der fyldes vand i bassinet op til 15 cm fra kanten. 1 kubikmeter vand koster 29 kr. Inkl. Afgifter.

B: Hvad koster det at fylde poolen med vand?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af mathon

Rumfanget af en kugle:
                                              R = (π/6) • d3

Omkredsen af en cirkel:
                                              Omk = π • d

Rumfanget af et prisme
                                              R = h • G

1 m3 = 1000 dm3 = 1000 L

Pris = Rvand • (29 kr/m3)
 


Svar #2
07. januar 2014 af Mariammejel (Slettet)

Tusind tak :-)

Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.