Matematik

Matematik hjææælp

07. januar 2014 af nanajen (Slettet) - Niveau: A-niveau

en model antages det at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentialligningen.

dN/dt = ((0,08t-1) / t) N , t>0,5

Det oplyses at til tidspunktet t = 1 er 1,2*10^6

Benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet t=1, og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt værdierne for N og t til t = 1 og beregn væksthastigheden dN/dt . Løs derefter ligningen dN/dt = 0 (benyt, at N > 0 for alle relevante værdier af t).


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af peter lind

Væksthastigheden er dN/dt

Løs ligningen dN/dt =0


Svar #3
07. januar 2014 af nanajen (Slettet)

Er dette korrekt?

dN/dt = ((0,08t-1) / t) 
=dN/dt=0,08*1,2*10^6-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Du skal indsætte t = 1 og N = 1,2·106 i udtrykket

dN/dt = ((0,08t-1)/t) · N = -0,92·1,2·106 = ...


Skriv et svar til: Matematik hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.