Matematik

løs ligning - differentialregning

07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Opgaven lyder:
 

Tegn grafen for funktionen f(x)=3x^2,1 - x^0,1, x > 0. (det har jeg gjort, grafen er vedhæftet)

Løs derefter ligningen f`(x)=0, og beregn ved hjælp heraf funktionens mindsteværdi????

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først forskriften for den afledede funktion f '(x) , og løs så ligningen

f '(x0) = 0 .

Den funktion, du har tegnet, er ikke den korrekte funktion. Funktionens forskrift er

f(x) = 3·x2,1 - x0,1 .

Du har betragtet funktionen    g(x) = (3x)2,1 - x0,1 .


Svar #2
07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Mange tak!:-)


Svar #3
07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

hvis man beregner den afledede funktion, kan det så passe at det giver: 6,3x^1,1 - 0,1x^-0,9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Skriv et svar til: løs ligning - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.