Matematik

(lokale) Minimum og maksimum

07. januar 2014 af LeonhardEuler

Godaften Studieportalen

Findes der nogen beviser/formler/metoder/teknikker at bestemme, hvornår et punkt er minima eller maksima (eller vendetagent for den sags skyld) udover de sædvanlige metoder?

På forhånd - tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

"udover de sædvanlige metoder"?

"minima" og "maksima" er flertalsformerne af hhv. "minimum" og "maksimum". Et punkt kan være et minimumspunkt, hhv. maksimumspunkt. I et sådant punkt antager funktionen et minimum, hhv. maksimum.


Svar #2
07. januar 2014 af LeonhardEuler

#1: Med hensyn til de sædvanlige metoder så menes der funktionsundersøgelse (monotoniforhold) eller indsætte de fundne værdier af f '(x) = 0 ⇒ x1, x2, x3 ... xi   i f(x) og heraf undersøge den største eller mindste værdi eller benytte en graftegner.

Der menes minimum og maksimum. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2014 af SuneChr

# 0
Teoretisk, nej. Der er ingen andre metoder.
Grafisk, men ikke helt nøjagtigt, kan ekstrema findes ved at parallelforskyde vandrette linjer, til de synes at tangere kurven. Her kan man så notere sig aflæsningspunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2014 af SpringE (Slettet)

Du kan også bruge den anden afledede - en såkaldt "second derivative test". Ved f'(x0) = 0, udregn f''(x0).

f''(x0) < 0, f har lokalt maksimum ved x.

f''(x0) > 0, f har lokalt minimum ved x,

f''(x0) = 0, det kan ikke konkluderes om f(x0) er minimums-, maksimums-, eller saddelpunkt ⇒ brug "Extremum test"   


Svar #5
07. januar 2014 af LeonhardEuler

Tak #4!

Kunne jeg også spørge jer om I kender et online dokument, der udleder formlen for 'the correlation coefficient'? Jeg kunne ikke finde nogen ...


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: (lokale) Minimum og maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.