Matematik

Matematik aflevering..HJÆLP!

08. januar 2014 af Ostereje69 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Engang i November var natten 5 1/2 time længere end dagen.

Hvor lang var natten så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon


          

                                                 dagslængden               natlængden
                            timer                     x                                24-x

.

           oplysning
                                                   (24-x) - x = 51/2

                                                   24-x-x = 51/2

                                                   24 - 2x = (11/2)

                                                   12 - x = (11/4)

                                                    12 - (11/4) = x

                                                    12 - (23/4) = x

                                                    91/4  = x

dvs
                                                 dagslængden                          natlængden
                                                     91/4 time                    (24- 91/4) time = 143/4 time
 

                                                   

                                             

                                                               


Svar #2
08. januar 2014 af Ostereje69 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af mathon

Gennemregn selv eksemplet og lær!


Skriv et svar til: Matematik aflevering..HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.