Fysik

Hjælp fysik samt kemi

08. januar 2014 af dfddf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1: En dykkerklokke har et luftrum på 3,0 m3, når den er lige over havets overflade. Hvad er volumen af dette luftrum, når klokken er sænket ned i havet til en dybde af 50 m? Antag af middeltætheden af havvan er 1,025 g cm-1, at luften kan betragtes som en ideal gas, og at temperaturen er konstant

Opgave 2: For reaktion C2H5OH(l) + 3O2(g) --> 2CO2(g) + 3H2O(g) er standard reaktions indre energien -1373 Kj mol-1 ved 298 K. Beregn standard reaktions enthalpien


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af peter lind

Jeg vil anbefale dig at oprette kemi spørgsmålet under kemi. det giver større chance for et svar.

Find trykket i dybden 50 m og trykket ved havoverfladen. Brug så at ved konstant temperatur er tryk*rumfang konstant


Svar #2
08. januar 2014 af dfddf (Slettet)

Jo tak for forslaget, men jeg forstår ikke opgaven, hvilken formel skal bruges for at finde trykket ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af peter lind

Tyngdekraften fra vandet ovenover et areal af størrelsen A i dyben h er F= m*g = ρ*V*g = ρ*A*h*g  hvor ρ er massefylden af vandet. Trykket er kraften pr. arealenhed så P = F/A = ρ*h*g


Skriv et svar til: Hjælp fysik samt kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.