Matematik

Opgave

09. januar 2014 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 
Er der nogle, der kan hjælpe mig med opgaven som er vedhæftet?
På forhånd tak!

Vedhæftet fil: opagve.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af mathon

alment
                kuglen
                               (x-a)2 + (y-b)2 + (z-c)2 = r2     

har i punktet Po(xo,yo,zo)  på kuglefladen
tangentplansligningen:

 
                        (xo-a)(x-a) + (yo-b)(y-b) + (zo-c)(z-c) = r2


Svar #2
09. januar 2014 af molly16 (Slettet)

Kan du uddybe lidt mere? tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af mathon

a)
      hvis P(5,0,6) ligger på kuglefladen

             K:  (x-4)2 + (y+2)2 + (z-3)2 = 14

      skal
                  (5-4)2 + (0+2)2 + (6-3)2 være lig med 14


Svar #4
09. januar 2014 af molly16 (Slettet)

hvordan finder du frem til P(5,0,6) ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2014 af mathon

…tredje linje i opgaveteksten.


Svar #6
09. januar 2014 af molly16 (Slettet)

Hov det er mig. Undskyld!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2014 af mathon

specifikt
                kuglen
                               (x-4)2 + (y+2)2 + (z-3)2 = 14    

har i punktet P(5,0,6)  på kuglefladen
tangentplansligningen:

 
                        (5-4)(x-4) + (0+2)(y+2) + (6-3)(z-3) = 14

                        (x-4) + 2(y+2) + 3(z-3) = 14

                        x - 4 + 2y + 4 + 3x - 9 = 14

                        x + 2y + 3x - 23 = 0

                       


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.