Matematik

14323^0 = 1?

09. januar 2014 af peterlravn

Hvorfor? Hvorfor giver det 1, hvis man opløfter noget i 0?

Hvorfor er dette rigtigt? 143230 = 1?

Hvis man har 14323 0 gange... Så har man da... 0?

Min bror viste mig dette; 1012/107 = 105 (Det kan vi alle blive enige om...)

Har man så; 1012/100 = 1012

Hvilket svarer til; 1012/1 = 1012

Så 100 må da være 1?

Er der nogen, som har en god forklaring på, hvorfor 143230 = 1?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2014 af peter lind

Det er en definition. Definition er bestemt så de normale regneregler for potenser stemmer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2014 af 123434 (Slettet)

an*am

a0=1

a*a0=a1*a0=a1=a

(a*a0)/a=a/a    divider med a på begge sider. a/a=1

a0=1


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. januar 2014 af LeonhardEuler

Som #1 hentyder, så er det en definition. 

Her er lille udsnit af min gamle rapport, hvor jeg beviste alle potensregnereglerne vha. logaritmen.


Svar #4
09. januar 2014 af peterlravn

Okay! Tusind tak for svar! :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2014 af hesch (Slettet)

Man har jo en regneregel, der siger:

am + an = a(m+n)

Derfor skal

am * a0 = a(m+0) = am

For at det skal gælde, må a0 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2014 af LeonhardEuler

Bemærk a≠0

  for

             a>0 og n∈R er an
                                  definereret
                                                                   an = en•ln(a)
                                  som for n = 0
                                  giver
                                                                   a= e0•ln(a) = e0
                                  som da
                                                                   ln(1) = 0
                                  giver
                                                                   1 = e0 = a0

eller 

a0 · an = an ⇔ a0 · an - an = 0  

⇔ (a0 - 1) ·a= 0 

⇒ a0 - 1 = 0 ∧ an = 0  ⇒ a0 = 1

eller

a0 · an = a⇔ a0 · (an / an) = an / an 

⇒ a0 · 1 = 1  

⇔ a0 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2014 af SuneChr

# 0   3. linje:

Der er en fornuftig grund til, at
a·a·a· ....... ·a    (a forekommer n gange) 
kan skrives som  an
Det giver god mening, når n = 1, 2, 3, ...........
Det er imidlertid en forudsætning, for de reelle
tals anvendelighed, at n udvides til at gælde alle reelle tal.
Herefter skal man så ikke længere tænke i traditionelle tankebaner.
   


Skriv et svar til: 14323^0 = 1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.