Matematik

LIGNINGER

11. januar 2014 af MM111 (Slettet)
Hej er der nogle af jer der ved hvorfor det skal give 2, kan simpelthen ikke få det til at giv op.
-åben min vedhæftet fil
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af 123434 (Slettet)

y+2x=5

4y-3x=-2

4y+8x=20

4y-3x-(4y+8x)=-2-20

4y-3x-4y-8x=-22

-11x=-22

x=2

y+2*2=5

y=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Det vigtigste at have intuitiv  forståelse for her, er, at ved løsning af systemer af ligninger gøres følgende:

Den ene lignings x-værdi ganges med en faktor, som giver en x-værdi som modsvarer x-værdien i den anden ligning.

Dvs., at hvis du i den ene ligning har 5x og i den anden ligning 2x, så skal du multiplicere den første lignings x-værdi med en værdi som giver minus 2x.

Det giver dig mulighed for netop at beregne y-værdien, da de to x-værdier nu ophæver hinanden. Eller vice-versa. Det gælder naturligvis begge veje.


Skriv et svar til: LIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.