Matematik

Potens

14. januar 2014 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg sidder med følgende potensopgave: 

Opgaven er vedhæftet. 

Jeg ved at jeg skal bruge potensregel 4:

ax-y=ax/ay

Derudover ved jeg også at jeg skal fjerne kvadratroden, men ved ikke hvordan jeg skal gør det når den ser sådan ud. 

Håber der er nogen der kan hjælpe.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Potensopgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af SuneChr

Man har

Man har også
56  =  (52)3
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af PeterValberg

Jeg anbefaler, at du ser denne videosamling om potensregler [ LINK ]

se eventuelt dette link [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. januar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Når jeg reducere udtrykket får jeg 52/3 passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af SuneChr

# 3
52


Svar #5
14. januar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det. Det jeg har gjort: 

Vedhæftet 

Vedhæftet fil:Potensopgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af SuneChr

2. sidste linje i det vedhæftede # 5

4 - 6/3  =  4 - 2  =  2


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.