Matematik

Brug for hjælp, tak!

14. januar 2014 af abgh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig i tvivl om, hvordan jeg skal inddrage de skjulte variable i 2)'eren. Nogle der kan komme med et eksempel på en skjult variabel. 

Opgaveformulering:

 I nedenstående tabel ses resultaterne af samtlige hjerteklapoperationer i 2007-08 ved Odense Universitetshospital, OUH sammenlignet med resultaterne ved landets øvrige hjertecentre.

Død indenfor 30 dage efter operationen:
OUH = 11 
De øvrige hjertecentre = 32  

Overlevet de første 30 dage:
OUH = 206
De øvrige hjertecentre = 1374  

1)Undersøg på 5% signifikansniveau, om dødelighed indenfor 30 dage efter en hjerteklapoperation er ens ved OUH og de øvrige hjertecentre.
2) Hvad ville resultatet være blevet, hvis vi havde valgt et signifikansniveau på 1%? Inddrag det statistiske begreb skjulte variable i din kommentar til resultatet...

 


Skriv et svar til: Brug for hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.