Matematik

Matematik

15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Jeg skal have hjælp til nogle opgaver, som jeg overhovedet ikke kan forstå.

Opgaverne lyder således:

Find den manglende størrelse i følgende kugler:

a) V = 17,16 cm3     (Facit siger: 1,6 cm)

b) V = 93,4 cm3       (Facit siger: 2,81 cm)

c) d = 96 cm3           (Ingen facit)

d) V = 60 m3            (Ingen facit)

Vorherre, jeg forstår intet! - Hvad gør jeg? Nogen der vil fortælle mig det, step til step?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for kuglens rumfang

V = (4π/3)·r3 = (π/6)·d3

hvor r er kuglens radius og d er kuglens diameter.

Kender man rumfanget V, isolerer man så kuglens radius

r = (3V/(4π))1/3

Svarene for opg a) og b) er den tilhørende radius for kuglen.

I c) er det uklart, hvad der er givet, da d normalt står for diameteren, og diameteren måles ikke i cm3 .


Svar #2
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Åhh, jeg forstår det ikke helt..

Kan du eventuelt skrive a) op med formel? Det kan være, at jeg forstår det bedre sådan.

På forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen har jeg jo givet i #1:

r = (3V/(4π))1/3

Man skal blot indsætte det givne rumfang heri.

a) r = (3V/(4π))1/3 = (3·(17,16 cm3)/(4π))1/3 = 1,60 cm


Svar #4
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvordan taster jeg det der er markeret med Fed i en lommeregner? 

(3V/(4π))1/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal opløfte i potensen (1/3). Det skal nok skrives

(3*V/(4*π))^(1/3),

men syntaksen kan sikkert variere mellem forskellige lommeregnere.


Svar #6
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Ok!

Så er de to første og den sidste regnet ud!

Så mangler jeg blot c) - og jeg har fundet noget i facit!

I facit står der:

r = 48 cm og V = 463,2 dm3

Hvad i alverden skal jeg med det tal? 

På forhånd, tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det betyder, at der i c menes d = 96 cm , altså diameteren er kendt. Så beregner man først radius, og dernæst rumfanget.


Svar #8
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#7

Jeg har fået rettet det :P


Svar #9
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg forstår det simpelthen ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er opgivet, at d = 96 cm. Radius er det halve af diameteren, så r = 48 cm = 4,8 dm. Man finder så for rumfanget

V = (4π/3)·r3 = 463,247 dm3 .


Svar #11
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvorfor får jeg dette resultat?

= 463246.686?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Fordi du indsætter r som 48 cm i stedet for 4,8 dm. Dit resultat er i cm3 .


Svar #13
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Nååååårh - nu forstår jeg!


Svar #14
15. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Du skal have tusind mange tak, for din tålmodighed og gentagelser gang på gang!

Jeg siger godnat og fortsat god aften :)

På gensyn.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.