Fysik

Udledning af udtryk

16. januar 2014 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har en opgave, som volder mig frustration. Denne har jeg vedhæftet. Det er delopgave c), det drejer sig om.

Jeg vil i denne benytte Bernoullis teori vedrørende energibevarelse:

p + ½ρv2 + ρgh = konstant:

p0 + ½ρv1+ ρgb = p1 + ½ρv22 <=>

b er højden af den del af sugerøret, som stikker op over glasset.

p0 + ½ρv12 + ρgb = p0 + ρg(l-b) + ½ρv22 <=>

p+ ½ρv1+ ρgb - ½ρv22 = p0 + ρg(l-b) <=>

p0 + ½ρv1+ ρgb - ½ρv2- ρg(l-b) = p0 <=>

p0 + ρgb - ½ρv2- ρg(l-b) = p0 - ½ρv12 <=>

p0 - ½ρv22 - ρg(l-b) = p0 - ½ρv1- ρgb  <=>

p0 - ρg(l-b) = p0 - ½ρv12 - ρgb + ½ρv22 <=>

Ledet på VS er lig med p2 (ikke ?)

p2 = p0 - ½ρv12 - ρgb + ½ρ * ((r14 / r24) * v1)

Vedhæftet fil: UdtryktilStudieportal.pdf

Svar #1
16. januar 2014 af shafaifer (Slettet)

Hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Udledning af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.