Fysik

Komplettering af udtryk

16. januar 2014 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften,

I et udtryk som dette;

p= p0 - ½ρv12 - ρgb + ½ρ * ((r14 / r24) * v1)                                                  (1)

Hvordan får jeg det så på formen:

p2 = p0 - ½ρv12 - ρgb * ((r1/ r24) * v1)?                                                          (2)

Hvordan får jeg fjernet ½ρ, så (2) = (1)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at henvise til den opgave, som dette er en del af, hvor alle størrelserne er defineret.

Edit: Hele opgaven ser ud til at være givet her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1432063


Svar #2
17. januar 2014 af shafaifer (Slettet)

#1

Tak for svaret.

Dette er rent matematik, og er meget teoretisk.

Jeg har meget overordenede spørgsmål:
 

Kan man godt flytte -½ρv12 uden for en parentes i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er der vel ikke tale om her. Dine udtryk ser heller ikke rigtige ud i forhold til opgaven.

Hvis man har bestemt v2 = (r1/r2)2·v1 og p1 = p0 + ρ·g·(L-b) , benytter man Bernouilli's princip og har da

(1/2)·v12 + p1/ρ = (1/2)·v22 + p2/ρ + g·L .

Heraf får man så

p2 = p1 - ρ·g·L - (ρ/2)·(v22 - v12)

    = p0 + ρ·g·(L-b) - ρ·g·L - (ρ/2)·((r1/r2)4·v12 - v12)

    = p0 - ρ·g·b - (ρ/2)·v12·((r1/r2)4 - 1)


Skriv et svar til: Komplettering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.