Fysik

Fysik projekt SDU

15. januar 2014 af kiaegeriis (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er nået til opgave 2a og er gået i stå. Har vedhæftet projektet..

Kunne godt bruge et hint eller to til både a,b og c.

Vedhæftet fil: ProjektFF502 fysik.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af FætterGlad (Slettet)


Svar #2
16. januar 2014 af kiaegeriis (Slettet)

Tak, men et hint omkring a og b ville være rart :i


Svar #3
16. januar 2014 af kiaegeriis (Slettet)

I opgave 2a har jeg skrevet at v_1 = v_2 idet at vandstanden i glasset må falde med samme hastighed som vandet suges op?


Svar #4
16. januar 2014 af kiaegeriis (Slettet)

har gjort følgende. Vedhæftet:

Vedhæftet fil:opgave 2a.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af sival (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med opgave 1a? Jeg kan slet ikke finde ud af det!


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2014 af hesch (Slettet)

Af energibevarelse ses:

 ΔEpot = Δ( Etranslatorisk + Erotation )

alias

1)  M*g*Δh = ½*M*vcm2 + ½*Icm2        ( ω = vinkelhastighed i rad/s )

Find et udtryk for ω som funktion af R og vcm.

Substituèr ω i  1)  og løs ligningen mht. vcm.

Så skulle den være der.     :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2014 af sival (Slettet)

hmm jeg forstår det ikke helt. Kan du uddybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2014 af hesch (Slettet)

ω( R,vcm ) = vcm / ( 2π * R )  [ omdrejninger / sek ]    = vcm / R [ rad/sek ]

Substitution af ω i  1) giver så:

M*g*Δh = ½*M*vcm2 + ½*Icm* ( vcm2 / R2 )

Isoler vcm i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2014 af sival (Slettet)

Okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2014 af Jasonuni (Slettet)

Hej. Hesch 

mht til SVAR#8

hvordan har du substitueret w ? 

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2014 af Jasonuni (Slettet)

Hej Heshc, har fået fat i tråden:)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2014 af herlevif (Slettet)

Nogen der måske kunne forklare hvordan man løser

1,b?


Skriv et svar til: Fysik projekt SDU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.