Matematik
Matematik
Hej alle.
Jge håber der sidder et klogt hoved et sted derude, der kan hjælpe mgi ved opgavem som er vedhæftet? :-)
Tak!!
Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
I et passende valgt koordinatsystem har cirkelbuen BC ligningen
(x - 10)2 + y2 = 82 ,
hvor den relevante del udskilles som
y = f(x) = √(82 - (x-10)2)
Drejer man cirkelbuen BC 360º omkring y-aksen, kan man beregne rumfanget Vy af omdrejningslegemet under den drejede kurve BC:
Vy = 2π · 2∫10 f(x)·x dx
Det ønskede rumfang findes så ved at trække Vy fra rumfanget af den omsluttende cylinder:
V = π·8·102 - Vy
hvor resultatet fås i m3 .
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
