Matematik

Ligninger

16. januar 2014 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse denne ligning: 

1,2x+4,4=0,8x-5,1

jeg ved, at den skal give dette -(95/4)

Jeg har lidt problemer med denne ligning, nogen der kan hjæpe mig? :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml led med x på venstre side, og talkonstanter på højre side. Isoler x til sidst. Gang eventuelt ligningen med 10:

12x + 44 = 8x -51

4x = -95

...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1,2x+4,4=0,8x-5,1

1,2x+4,4-4,4=0,8x-5,1-4,4

1,2x=0,8x-9,5

1,2x-0,8x=-9,5

0,4x=-9,5

0,4x/0,4=-9,5/0,4

x=-23,75


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.