Matematik

Hjælp til en svær opgave

16. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hey SP

har brug for hjælp til denne opgave,

i opgave a har jeg fundet frem til de to formler til at udregne rumganget, men kan ikke komme videre derfra.

Vedhæftet fil: 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find maksimum for funktionen

V(r) = 5πr2 - (π/3)·r3 , 0 < r ≤ 3 .

Løs ligningen V '(r) = 0 , og undersøg også funktionen for r = 3.


Svar #2
16. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hvad mener det præcis med det sidste der? og kan du forklare hvorfor man netop skal gøre det du siger man skal? bare sådan så jeg til en anden gang ved hvorfor jeg gør som jeg gør.


Svar #3
16. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

#1


Svar #4
16. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Har også fået r til at være 0 eller 10, kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men eftersom hverken 0 eller 10 er i intervallet ]0;3] , skal du så se på V(3).

V(r) = πr2·(5-(1/3)r)

V '(r) = 2πr·(5-(1/3)r) - (π/3)·r2 = π·(10r - r2) = π·r·(10 - r) .

På intervallet ]0;3] , er V '(r) > 0 , og funktionen er derfor strengt voksende på dette interval. Funktionen har derfor sit maksimum for r = 3.


Svar #6
16. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

er ikke helt med, hvordan har du fået formlen til at fremstår således? altså nu er 5-tallet indenfor en parentes..


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

I udtrykket

V(r) = 5πr2 - (π/3)·r3

har jeg sat den fælles faktor π·r2 uden for parentes.


Skriv et svar til: Hjælp til en svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.