Matematik

Differentialkvotient - udregn grænseværdien

16. januar 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Idet f(x) --> a for x --> x0, skal grænseværdien a bestemmes i hvert af følgende tilfælde:

f(x) = 2x−1 og x0 = 3

Er der nogle der kan hjælpe mig en smule i gang? :)

Mvh. Philip


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af peter lind

Brug at en lineær funktion er kontinuert


Svar #2
16. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Hvordan bærer jeg mig af med det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Grænseværdien er da a = f(x0) .


Svar #4
16. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Hvordan finder jeg så f(x0) ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved at indsætte x = 3 i forskriften for f(x).


Svar #6
16. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Så er grænseværdien = 5? :)

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2014 af SuneChr

# 0
Din overskrift lader formode, at det vel er differentialkvotienten for funktionen
f (x)  =  2x - 1    i punktet x0 = 3   der skal udledes ?
Hvis det er tilfældet, skal der benyttes tre-trins reglen med funktionstilvæksten
( f (3 + h) - f (3) ) / h
 


Svar #9
18. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Hej Sune, jo det kunne man også. Men det ville for mit vedkommende være en unødvendig kompliceret metode, samt at jeg nok ikke ville få de ønskede resultater (Ihvertfald dem der er jævnfør facitlisten)

Mvh. Philip :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2014 af peter lind

#9 Hvis der virkelig er tale om at finde differentialkvotienten er forslaget i #8 den rigtige metode og aldeles ikke unødvendig kompliceret.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Selve opgaveteksten i #0 er klar nok i sin formulering; det er blot overskriften, der vildleder, og det ser vi jo ret ofte her på SP.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2014 af peter lind

Det er både overskrift og tekst, der kan være vildledende, så jeg vil ikke på forhånd sige at det er teksten og ikke overskriften, der er rigtig


Skriv et svar til: Differentialkvotient - udregn grænseværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.