Matematik

Ligninger?

18. januar 2014 af Kaninuss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en venlig sjæl der kan fortælle mig formlerne som bruges til ligninger/regler

Sidder med forskellige ligninger, bla. denne x2+4(x-2)=x(x+1)+4

Og kan bare ikke komme igang da jeg ikke aner hvordan man løser den. Hjæælp mig med fremgangsmåden og hvordan man løser disse ligninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af mathon

                               x2 + 4(x-2)  =  x(x+1) + 4

                               x2 + (4x-8)  =  (x2+x) + 4

                               x2 + 4x - 8  =  x2 + x + 4

                               3x - 8  =  x + 4…


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer.

x2 + 4(x-2) = x(x+1) + 4 .

Saml led med x på venstre side og rene tal på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af 123434 (Slettet)

3x-8=x+4 er en førstegradsligning

Læg 8 til på begge sider af lighedstegnet

3x-8+8=x+4+8

3x=x+12

Træk x fra på begge sider af lighedstegnet

3x-x=x+12-x

2x=12

Del med 2 på begge sider

(2*x)/2=12/2

x=6


Svar #4
19. januar 2014 af Kaninuss (Slettet)

Det forstår jeg intet af, hvorfor har i gjort som i gør ? 

skal bogstaveligt talt have det skåret i pap, hvilke metoder i bruge til hvilke ligninger. Vil gerne kunne løse en ligning uden at knokle 2 timer pr ligning og stadig ikke forstå det :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2014 af SuneChr

# 4

Her er en kuffert, hvis indhold skulle kunne gi' livreddende førstehjælp.
x2 = x·x
4·(x - 2) = 4·(x + (- 2)) = 4·x + 4·(- 2) = 4·x + (- 8) = 4·x - 8
x·(x + 1) = x·x + x·1 = x2 + x
Ligningen ser da sådan ud nu:
x2 + 4x - 8  =  x2 + x + 4
Det er nu tilladt at trække det samme led fra på begge sider:
Fjern x2 så der står tilbage:
4x - 8 = x + 4  som  er det samme som:
(3x + x) - 8 = x + 4
Træk x fra på begge sider, så der står:
3x - 8 = 4
Læg 8 til på begge sider, så der står:
3x - 8 + 8 = 4 + 8   eller
3x = 12
Når nu 3 af slagsen er 12, må én af slagsen være
x = 12/3 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen, som du løser, er ikke den korrekte ligning. Der er en tastefejl i sidste linie i #1. Det skal være

4x - 8 = x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2014 af mathon

                               x2 + 4(x-2)  =  x(x+1) + 4

                               x2 + (4x-8)  =  (x2+x) + 4

                               x2 + 4x - 8  =  x2 + x + 4

                               3x - 8  = 4…


Svar #8
21. januar 2014 af Kaninuss (Slettet)

Jeg har fået det frem til at x er 7? er det rigtigt gjort


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2014 af mathon

                                             3x - 8  = 4

                                             3x = 12

                                             x = 4


Svar #10
21. januar 2014 af Kaninuss (Slettet)

 x2 + 4(x-2)  =  x(x+1) + 4

 x2 + (4x-8)  =  (x2+x) + 4

 x2 + 4x - 8  =  x2 + x + 4

 3x - 8  =  x + 4
 3x - 8  = 4

 3x = 12

  x = 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Din 4. linie er forkert. Du skal skrive af efter #7 og #9. Svaret i #1 blev korrigeret i #7.


Svar #12
21. januar 2014 af Kaninuss (Slettet)

Okay :) tak. 

til denne ligning x2+7x+12=0  der skal jeg bruge denne (ax^2+bx+c) ikke også ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2014 af mathon

Jo
               du skal løse en andengradsligning.
 


Skriv et svar til: Ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.