Matematik

Rumfang af tagrum

19. januar 2014 af Yasminandersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder fast i opgave B! Opgaven er vedhæftet som fil :) 

God weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af peter lind

Find arealet af det viste tværsnit af tagetagen og gang det med længden af huset


Svar #2
19. januar 2014 af Yasminandersen (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af mathon

  a)       
                   h = (4 m)·tan(30°)

 b)
                  tværsnitsareal
                                 Atv = (1/2)·h·g  = (1/2)·((4 m)·tan(30°))·(8 m)

                  rumfang af tagrum

                                 V = L • Atv  =  (16,0 m) • (1/2)·((4 m)·tan(30°))·(8 m) = 147,8 m3


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

a) 

Opdel trekanten i 2 halve

A=30 grader

b=4 cm

Find a

a=4*tan(30)=2,3 m

b) Det er et prisme

V=(2,3m*8m)*16m=294,4m


Svar #5
19. januar 2014 af Yasminandersen (Slettet)

Skal resultatet ikke divideres med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2014 af mathon

c)
          længde af vindskede
                                                (4 m)/cos(30°) + (0,5 m)

          tagareal
                           2 • ((16,0 m)·((4 m)/cos(30°) + (0,5 m)))


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2014 af mathon

d)
      antal rækker på hver side

                  antal = taglængde / (bredde pr sten) = ((16,0 m)·((4 m)/cos(30°) + (0,5 m))) / (0,30 m/stk)


                              


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Jo, Et prisme er en figur med en bund af en trekant, så jo man skal dividerer med 2

5#

Opgave b rettelse til 4#

V=(2,3m*8m*1/2)*16m=147,2m


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2014 af poet (Slettet)

Tak allesammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2014 af mathon

korrektion af #7
 

d)
      antal rækker på hver side

                  antal = taglængde / (bredde pr sten) = (16,0 m) / (0,30 m/stk)


                              


Skriv et svar til: Rumfang af tagrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.