Fysik

Arbejde udført

19. januar 2014 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg har sammenhørende værdier for kraften og deltaS. Dvs vi forstiller os at jeg har skubet et stempel stykke s ind fra udgangspunket og det har krævet kraften F. Værdierne er vedhæftet under. 

Jeg skal så beregne det arbejde der er udført på arbejdet. Mit spørgsmål er "Hvordan gøres dette" ? 

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

arbejde = kraft * vej


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af mathon

Er det ved konstant temperatur?


Svar #3
19. januar 2014 af Ecc0 (Slettet)

Tror ikke det er så så smimpelt. Min opg lyder: 

Et cylinderformet stempel med gas trykkes sammen med en kraft F. Beregn det arbejde der udføres PÅ gassen vha. nedenstående målinger af kraft og strækning (strækningen angiver hvor langt stemplet er presset ind).
Tip: Du skal lave numerisk integration i Maple for at løse opgaven. 


Svar #4
19. januar 2014 af Ecc0 (Slettet)

# 2 det er ikke oplyst i opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2014 af mathon

    

                   n
                  Σ Fi·Δsi
                 i = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

0,0157m*½*(40,0N +110,9N) + (0,0314m-0,0157m)*½*(181,9N+110,9N)+......osv


Svar #7
19. januar 2014 af Ecc0 (Slettet)

Okay det prøver jeg. Man kan ikke bare gøre det for slut længden og kraften? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Altså jeg tænker sådan her:

Fra 0,0 cm til 1,57cm:

Samlet vejlængde: 0,0157m - 0,0000m = 0,0157m

Gennemsnitlig kraft: ½*(110,9N + 40,0N)

Og så finde arbejdet i dette interval ved at gange disse to størrelser sammen.

Næste interval: 1,57cm til 3,14cm:

Samlet vejlængde: 0,0314m - 0,0157m

Gennemsnitlig kraft: ½*(181,9N + 110,9N)

Og igen finde arbejdet ved at gange sammen.

Og så tilsidst lægge alle delarbejderne for de forskellige intervaller sammen.


Svar #9
19. januar 2014 af Ecc0 (Slettet)

Kan jeg godt se  ;) Det er vel også i princippet det samme som integralet...

Ville bare godt gøre det ved hjælp af det tip som bliver oplyst i opgaven.  


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nu kender jeg ikke Maple, men min metode er vel en form for numerisk integration.


Svar #11
19. januar 2014 af Ecc0 (Slettet)

Jeps tænkte bare der ville være en smartere metode så man ikke skal igenne alt det.. Det er jeg næsten sikker på der er. Det må jeg lige se på :) Men tak for hjælpen.   


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ved numisk integration, kan du anvende Simpsons formel:

http://da.wikipedia.org/wiki/Simpsons_regel

PS: Nå ja, og lidt interpolation, for værdierne for Δs er jo ikke ækvidistante i tabellen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. januar 2014 af SuneChr

Excel er et udmærket hjælpemiddel.

Vedhæftet fil:SP 2001141643.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2014 af hesch (Slettet)

#13:   Du "integrerer" her over en "trappekurve".

Hvis man forbinder punkterne parvis med rette linier, og integrerer over dise fremkomne stykvise ramper, bliver det så ikke mere nøjagtigt (eller i det mindste et andet resultat) ?  Excel må kunne klare dette.

Jeg mener:  Der er jo tale om et stempel, og jeg forventer derfor at trykket stiger tilnærmet lineært med stempelbevægelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. januar 2014 af SuneChr

# 14
Ja, det er rigtigt. I # 13 skal kraften naturligvis multipliceres med differencerne for vejstrækningen. Dataene for vejstrækningen bør ikke, i tabellen i # 0 ,  kaldes Δs , da de, i tabellen, angiver den samlede vejstrækning regnet fra 0 , men blot kaldes s.


Skriv et svar til: Arbejde udført

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.