Matematik

Blandede opgaver

19. januar 2014 af Umuligt (Slettet)

1) sæt mest muligt ud for en parentes:

2ab-6a^(2)b

2) l/j=4/5 og j/k = 3/10

Hvad er l/k så?

3) Der blev tjent sammenlagt 16.000. Der blev solgt 400 billetter. En børnebillet har prisen 30, mens en voksen billet koster 50. Hvor mange børnebilleter blev der solgt?

Jeg er meget interesseret i at se, hvordan og hvorledes I vil regne disse opgaver - dette er ikke mine opgaver, men nogen, der minder om. Jeg vil selv løse mine, men jeg er interesseret i at se hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af mathon

3)
                      børnebilletter     voksenbilletter                    indtægt
       antal            x                    (400 - x)               x·30 + (400-x)·50 = 16000

                    Løs   
                              x·30 + (400-x)·50 = 16000


Svar #2
19. januar 2014 af Umuligt (Slettet)

#1

Jeg får det til, at halvdelen af de solgte billetter er børnebilleter. Altså 200. 

Kan du hjælpe med de andre også?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2014 af powpow (Slettet)

2) l/j = 4/5 = 0,8 

j/k = 3/10 = 0,3 

Nu er jeg ikke helt sikker om det er rigtigt, men l/k = 4/10 = 0,4, fordi l i l/j er 4 og k i j/k er 10, så er det vel logisk nok at l/k = 4/10


Svar #4
19. januar 2014 af Umuligt (Slettet)

#3

Jeg tænkte det samme, men jeg er ikke sikker på svaret. Er der andre kompetente, der vil forsøge?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2014 af mathon

2)
                 (l/j) • (j/k) = (l/k) = (4/5) • (3/10) = (4·3)/(5·10) = (12)/(50) = 24/100 = 0,24


Svar #6
19. januar 2014 af Umuligt (Slettet)

Tak for fremgangsmåden. Kan du hjælpe med nummer 1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2014 af mathon

                            2ab - 6a2·b

                            2ab·1 - 2ab·3a


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1# Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Blandede opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.