Matematik
Isolering af t i ligning
01. november 2003 af
d4dr-long (Slettet)
Hej...
Jeg har denne ligning:
6,0 = 4,2 + 2,5*sin(50*pi*t)
Ønsker at finde ud af hvad t er!
Er selv nået hertil:
0,72 = sin(50*pi*t) men kan ikke rigtigt nå længere. Skal jeg bruge sin^-1 på en eller anden måde? Synes ikke rigtigt at det vil fungere.. :(
På forhånd tak.
Jeg har denne ligning:
6,0 = 4,2 + 2,5*sin(50*pi*t)
Ønsker at finde ud af hvad t er!
Er selv nået hertil:
0,72 = sin(50*pi*t) men kan ikke rigtigt nå længere. Skal jeg bruge sin^-1 på en eller anden måde? Synes ikke rigtigt at det vil fungere.. :(
På forhånd tak.
Svar #1
01. november 2003 af krelle (Slettet)
Du tager bare den inverse sinusfunktion på hver side. og husk nu at der er uendeligt mange muligheder.
Svar #2
01. november 2003 af d4dr-long (Slettet)
Okay, det var også noget af det samme jeg var ude i, men jeg kan ikke tage den derfra :(. Ja, jeg ved der er mange muligheder, men jeg skal bare finde den første.
Du siger altså at:
sin^-1(0,72) = sin^-1(50*pi*t) ?
Hvordan isolerer jeg t derfra?
Men tak for svaret...
Du siger altså at:
sin^-1(0,72) = sin^-1(50*pi*t) ?
Hvordan isolerer jeg t derfra?
Men tak for svaret...
Svar #3
01. november 2003 af krelle (Slettet)
nej det er forkert, du har glemt at der skulle stå sin på højre side når du tager den inverse sinusfunktion!Du tager sin-1(sin(50*pi*t))=50*pi*t.
Skriv et svar til: Isolering af t i ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
