Fysik

Energiudstråling pr. time

20. januar 2014 af Tyuiop (Slettet)

Hej alle!

Jeg sidder og er igang med en fysik-aflevering hvorpå en opgave lyder således:

- Hvor meget energi udstråler stjernen 55 Cancri A på én time?

Vi får at vide, at stjernen udstråler energi med effekten 2,4*1026 W og at massen er 0,95 gange Solens masse.

Håber I kan hjælpe! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af mathon

Energi pr time
                             E = P • t = (2,4•1026 J/s) • (3600 s) = 8,64•1029


Svar #2
21. januar 2014 af Tyuiop (Slettet)

Tak for hjælpen! Jeg har endnu en opgave hvor jeg skal beregne hvor mange fotoner der udsendes på én time.

Bølgelængden er 553 nm og jeg har regnet mig frem til at energien af fotonen er 3,59675?*10-19 J. Ved du hvilken formel der skal bruges, hvis man skal beregne hvor mange fotoner der udsendes pr. time? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2014 af mathon

                          antal fotoner pr time = energi pr time / energi pr foton


Skriv et svar til: Energiudstråling pr. time

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.