Matematik

Opgave i mat

20. januar 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af: 

Funktionerne, hvis grafer ses på figurerne, har begge en forskrift af typen
a*sin(bt + c) + k
Bestem i hvert af tilfældene konstanterne a, b, c og k.

Jeg har fundet a og k ud fra graferne, og b jeg har fundet ved at bruge formlen: T=2π/b. Er der nogle der kan hjælpe mig med at finde c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

c er faseforskydningen, den værdi, hvormed det primære nulpunkt for selve sinusfunktionen afviger fra 0.

Funktionen sin(bt+c) har et nulpunkt for bt+c = 0, dvs for t = -c/b .


Skriv et svar til: Opgave i mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.