Matematik

Reducér følgende udtryk:

17. november 2005 af naRf (Slettet)
1) 2a(b-2)-b(2a-b)

2) (3a-b)(a+b)-(a+b)i anden

gerne med udregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, du tror da vel ikke at vi bare gider at lave det for dig? Kom selv med nogle bud (med mellemregninger) først, så vi kan se hvor eventuelle fejl opstår.

Svar #2
17. november 2005 af naRf (Slettet)

1) 2a(b-2)-b(2a-b)
2ab-4a-2ab+b i anden
-4a+b i anden

Skulle gerne være facit i første. Men i den anden er jeg lost :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

'i anden' symboliseres: ^2

Ja, det er rigtigt!

I den anden:

(3a-b)(a+b)-(a+b)^2

Brug at: (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

... Prøv at lave toeren!

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2005 af hund (Slettet)

kan sige dig at den kan forkortes til :
2(a+b)(a-b)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

(3a-b)(a+b)-(a+b)^2

(3a^2 - b^2 + 2ab) - (a^2 + b^2 + 2ab)

...Fortsæt evt. herfra...


#4 - Hvordan kommer du til det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:

2a^2 - 2b^2 = 2(a^2 - b^2) = 2(a+b)(a-b)

Skriv et svar til: Reducér følgende udtryk:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.