Kemi

Kemiske mængdeberegninger

21. januar 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med dette?

Navngiv LiHCO3 er det: Lithium tricarbonat?

og Beregn masserne a den mængde vand og den mængde carbondioxid der kan fjernes fra luften med 100g lithiumoxid

Skal jeg beregne det ud fra dette reaktionsskema?

Li2O + H2O → 2LiOH

eller dette?

LiOH + CO2 → LiHCO3


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Heptan

Lithium hydrogen carbonat (uden mellemrum)

Carbonat er CO32-.

Hvis reaktionerne er ægte, så skal du bruge dem begge to. Den første til at beregne mængden af vand, og den næste til at beregne mængden af carbondioxid.

Bemærk, at der dannes 2 LiOH ved den første reaktion.


Svar #2
21. januar 2014 af ulla7 (Slettet)

men i den ene reaktion rbuger man lithiumhydroxid og i den anden bruger mina lithiumoxid og i opgaven står der:

Beregn masserne a den mængde vand og den mængde carbondioxid der kan fjernes fra luften med 100g lithiumoxid


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Heptan

Li2O kan ikke direkte fjerne carbondioxid, men det kan indirekte fjerne det, ved først at blive omdannet til LiOH.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af jihudsif (Slettet)

Hej, Heptan jeg har et spg. Kan jeg spørge dig? 


Svar #5
22. januar 2014 af ulla7 (Slettet)

#3
 

Li2O kan ikke direkte fjerne carbondioxid, men det kan indirekte fjerne det, ved først at blive omdannet til LiOH.

Skal jeg så bruge begge reaktionsskemaer eller kune det ene?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2014 af Heptan

Du skal bruge den første til H2O, dernæst den anden til CO2


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2014 af mathon

#0
            hvis du noterer CO2 + H2O som H2CO3 (carbonsyre),
            har du

                                       Li2O      +      H2CO3      --->      LiHCO3      +      LiOH
eller
                                       Li2O      +      H2O      +      CO2      --->      LiHCO3      +      LiOH
ækvivalente mængder   1 mol           1 mol            1 mol
                                       29,881 g    18,015 g       44,009 g
                                       100 g              x                    y

       med forholdsfaktor
                                          f = (100 g) / (29,881 g) = 3,34661

       H2O:
                                          x = (18,015 g) • f = (18,015 g) • 3,34661 = 60,29 g

       CO2:
                                          y = (44,009 g) • f = (44,009 g) • 3,34661 = 147,28 g

.

           Med 100 g lithiumoxid kan der fra luften fjernes  60,29 g  vand og  147,28 g  carbondioxid.

    

         


Skriv et svar til: Kemiske mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.