Matematik

Ligninger med en ubekendt

21. januar 2014 af CAJO17 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hey.
Sidder med en lidt forvirrende opgave, den lyder således:

Find svaret ved at opstille en førstegradsligning og løse den.

Anne, Britt og Cecilie har tilsammen 450 kr. Anne har 3 gange så meget som Britt, og Britt har dobbelt så meget som Cecilie. Hvor stort et beløb har de hver især?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald Cecilies beløb for x. Britt har dobbelt så meget som cecilie, dvs. 2x . Anne har tre gange så meget som Britt, dvs 3·2x . Læg de tre beløb sammen og sæt det lig med 450. Det giver en ligning til bestemmelse af x. Når x er bestemt, kan man let beregne, hvor meget hver af dem har.

     Anne             Britt           Cecilie               i alt

      3·2x      +       2x      +        x           =      450


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af Amril (Slettet)

x = Cecilie

y = Britt

z = Anne

x + 2x*3 = 450

x + 2x = 150

3x = 150

x = 50

y = 50*2

y = 100

z = 100*3

z = 300

300+100+50 = 450


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen

x + 2x*3 = 450

er forkert, men resten ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af Amril (Slettet)

Korrek. Beklager. 


Skriv et svar til: Ligninger med en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.