Matematik

matematik

22. januar 2014 af nanajen (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder fast i en opgave:

Tegn på cas grafen for funktionen f(x)=ex-ex+2, og bestem med 2 decimaler koordinaterne til det globale minimum. Benyt derefter differentialregning til at finde koordinaternes eksakte værdier.

håber at i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er det funktionen

f(x) = ex - ex+2   ?

Skriv funktionen mere klart.


Svar #2
22. januar 2014 af nanajen (Slettet)

Nej, funktionen hedder f(X)=e^x-ex+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Altså

f(x) = ex - e·x + 2   ?

Løs så ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af Krabasken (Slettet)


Svar #5
26. januar 2014 af nanajen (Slettet)

er dette korrekt ?

 f'(x) = ex- e

f '(xo) = exo- e = 0

exo = e

   xo = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

Hvis du ser på billedet, må svaret blive JA!

:-)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.