Matematik

Terning - rumfang, sidelænge og overfladeareal

22. januar 2014 af powpow (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, 

Hvis jeg har en terning med givent rumfang, som fx 3.375cm3, hvordan kan jeg så bestemme sidelængden og overfladearealet af terningen?

Det ville være super hvis jeg kunne få en uddybende forklaring :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. januar 2014 af mathon

Hvis 3.375 cm3 betyder 3,375 cm3

                         s = 3√(3,375cm3) = 1,5 cm

                         Ov = 6•s2 = 6•(1,5 cm)2 = 13,5 cm2


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Med udgangspunkt i dit eksempel

Rumfanget af terningen er 3375cm3

Sidelængde:3√3375cm3=15cm

Overfladeareal

Areal af en side:(15cm*15cm)=1350cm2

Du har 6 af disse sider 

6*1350cm2=8100cm2


Svar #3
22. januar 2014 af powpow (Slettet)

Super tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Arealet af en side er (15cm*15cm) = 225cm2


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2014 af 123434 (Slettet)

2# Rettelse

Med udgangspunkt i dit eksempel

Rumfanget af terningen er 3375cm3

Sidelængde:3√3375cm3=15cm

Overfladeareal

Areal af en side:(15cm*15cm)=225cm2

Du har 6 af disse sider 

6*225cm2=1350cm2


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2017 af philip2706 (Slettet)

En terning har et rumfang på 10 cm³.

Beregn terningens sidelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2017 af mathon

                       \small s^3=V=10\;cm^3

                       \small s=\sqrt[3]{10\;cm^3}=\sqrt[3]{10}\cdot \sqrt[3]{cm^3}=\sqrt[3]{10}\; cm

                       


Skriv et svar til: Terning - rumfang, sidelænge og overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.