Matematik

Elementære funktioner

22. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en vejlende eksamensopgave, men er gået i stå, og behøver hjælp!

Opgave 1013: 

grafen for den linære funktion f(x)  3x  b går gennem punktet P(1,4) 

a) bestem tallet b

Vil være meget taknemmelig, hvis en af jer kan hjælpe, mange tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er måske

f(x) = 3x + b  ?

Benyt, at f(1) = 4 . Indsæt punktets koordinater i funktionen og løs den fremkomne ligning i b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2014 af PeterValberg

Se her hvordan [ LINK ]
(lineær forskrift ud fra a og et kendt punkt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

b=y+ax=4+3*1 = 7

Kan det passe, at b er = 7 så? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis y = ax + b, er b = y - ax .


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af Stats

y = ax + b ⇔ b = y - ax

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
23. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Dvs. at regnestykket kommer til, at se således ud: 

b=4-3*1 = 1, b=1


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, hvis funktionen er som skrevet i #1.


Skriv et svar til: Elementære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.