Fysik

Hjælp til beregning (dyppekoger forsøg)

23. januar 2014 af number1boss (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej SG

jeg er igang med et lille projekt i fysik, hvor vi skal beregne og lave vores egen dyppekoger men jeg har et problem. når jeg skal beregne længden er ståltråden vi skal bruge, hvor jeg skal bruge ohm+m, der får jeg et mærkeligt resultat, som jeg ikke kan bruge til noget.

beregningerne:

vand = 100g    ampere = 5

bruger formlen Q=m*c*deltaT

m.v=100 g

c=4.18 kj/kg

T = 80K (går fra 20 grader vand til 100 grader vand)

0.1kg*41800 kj/kg*80K = 334400 J

jeg tager og lægger 20% ekstra J til pga. varmespild osv

334400/100 = 3344 J

3344*20 = 66880 J

66880+334400

herefter finder jeg P ved at dividere vores J med det antal sekunder vi vil have at det tager

P=401280/600 = 668.8w

herefter solver jeg R i denne ligning: p = R*5^2 (5 er ampere tallet)

R = 26.752ohm

herefter finder jeg hvor mange volt jeg skal bruge.

26.752*5 = 133.76

U = 133.78v

I = 668.8w

R = 26.752ohm

jeg tager og solver L i ligningen R = resistivitet af ståltråden*L/A --> R = A*R/resistivitet

vi har fundet ud af at resistivitet af hårdt ståltråd = 0.10 (målte vi den til) og vi ved at tykkelsen på tråden er 0.25

26.752ohm*(0.125)^2*π/0.10 = 13.131857292 m^4*kg/A^2*s^3 <--- problemet

jeg forstår ikke hvorfor jeg får den mærkelige enhed, da jeg skal bruge ohm+m

håber nogle kan se fejlen, jeg har også lagt mine beregninger som et bilag til dem, som gerne vil se det i mathcad

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

                             L = R • A / ρ

                        
    hvilken enhed er resistiviteten målt i  -  de 0,1  ?                         

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af peter lind

Jeg kan ikke se hvordan du kommer frem til den enhed Du har modstanden i ohm du ganger denne med π*r2. hvor r formodentlig er i mm og dividerer den med en længde (i m ?)  Det giver enheden Ohm*mm2/m


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af hesch (Slettet)

Hvad mener du med "ohm+m". Man kan ikke addere eller subtrahere forskellige enheder, men man kan multiplicere og dividere. Så du kan have enhederne:

Ω*m , Ω/m , m/Ω

Ω*mm2/m er efter lidt skalering det samme som  Ω*m.


Svar #4
23. januar 2014 af number1boss (Slettet)

#1 den er målt i ohm og jeg har lige prøvet at skrive ohm bagved 0.10 og nu får jeg 13.1318 m^2

#2 r er målt i m og 0.10 er målt i ohm, hvilket giver 13.1318 m^2, hvis jeg angiver r som mm og 0.10 som m, så får jeg 0.0000131332 kg*m^3/s^3*A^2

#3 jeg mener selvfølgelig Ω*m my bad :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af peter lind

#4 r=0,125 m den tror jeg ikke på


Svar #6
23. januar 2014 af number1boss (Slettet)

#5 ups det var 1.25mm eller den er 2.5mm men r er jo i anden, så det er 1.25mm


Svar #7
23. januar 2014 af number1boss (Slettet)

sådan her ser formlen ud pt:

http://i.imgur.com/cNRlrf7.png


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2014 af mathon

#0

     resistiviteten måles
                                         enten i  Ω·mm2/m

                                         eller i  Ω·m

                                                                                      a Ω·mm2/m = a·10-6 Ω·m

     Mit spørgsmål i #1 var, hvilken af de to enheder din resistivitet på 0,1 var mål i.
                   

                   


Skriv et svar til: Hjælp til beregning (dyppekoger forsøg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.