Matematik

Matematik - HJÆLP!

23. januar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har ingen idé, om hvordan jeg skulle kunne udregne denne opgave? Vil I hjælpe mig?


En anden bakteriekultur vokser fra 1200 bakterier til 1850 bakterier på 6 timer. Hvor stor er den procentvise vækst pr. time?

Tak! - Pernille


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2014 af peter lind

Bakteriekulturen vokser sandsynligvis eksponentielt. Hvis det er tilfælde kan du bruge kapitalformlen


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1850=1200*(1+r)6

6√(1850/1200)-1=0,074

r=1,074%


Svar #3
23. januar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Ja det er da rigtigt! Tror det var måden den var skrevet på som jeg ikke forstod.
Tak skal I begge have!


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den sidste konklusion er forkert.

Det er korrekt, at

1+r = (1850/1200)1/6 = (37/24)1/6 = 1,0748 ,

hvoraf fås den gennemsnitlige procentvise vækst pr time

r = 1,0748 - 1 = 0,0748 ≈ 7,5%


Svar #5
23. januar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se, nu hvor du skriver det. Godt spottet. Det havde jeg ikke selv set! Tak :)


Skriv et svar til: Matematik - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.