Matematik

Ligning for tangent

24. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hej. 
Jeg skal bestemme en ligning for den tangent der har hældningskoefficenten 12. 

hvordan gør jeg det? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af hesch (Slettet)

Ligningen hedder så:

f(x) = 12x + b.

Der mangler så et punkt, som tangenten skal gå igennem.

Der må stå noget mere i opgaven.


Svar #2
24. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men hvordan skal jeg løse det? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2014 af mathon

    tangenten
                           y = 12x + b     gennem røringspunktet R(xo,yo)
    giver dig
                           yo = 12·xo + b
    hvoraf
                           b = yo - 12·xo

    dvs
                           y = 12x + (yo-12·xo)

        
                         
      


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.