Matematik

hjælp til opgave

24. januar 2014 af LineMalene (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, ville høre om nogen kan hjælpe mig med at lave opgave b og c, jeg har lavet monotoniforholdene! :-) 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af mathon

                

                         f '(x) = -4x3 - 6x2 + 6x = -4x • (x2 + (3/2)x - (3/2))  =  -4x • (x + (√(33)+3)/4) • (x - (√(33)-3)/4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2014 af peter lind

b) ligningen for tangenten til grafen for en funktion i (x0, f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

c) løs ligningen f'(x) = f'(-2)


Svar #3
24. januar 2014 af LineMalene (Slettet)

Peter Lind: 

vil du uddybe opgave b?? tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2014 af peter lind

hvad forstår du ikke ved den formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2014 af mathon

generel tangentformel for tangenten til grafen for 
                                y = f(x) i R(xo,yo)       
                     er
                                y = f '(xo) · (x - xo) + f(xo)      som er simpel matematisk basisviden i grafanalyse.

.

i anvendelse:                                  

            f(-2) = 13      f '(-2) = -4

                   y = f '(-2)•(x+2) + f(-2)

                   y = -4•(x+2) + 13

           t:      y = -4x + 5


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2014 af mathon

     t:  er også tangent i et andet røringspunkt:

          hvoraf
                          y = -4 ·(x - xo) + f(xo)        xo ≠ -2

                          y = -4x + 4xo + (-xo4-2xo3+3xo2+1)      gennem    P(-2,13)

                          13 = -4·(-2) + 4xo + (-xo4-2xo3+3xo2+1)

                          xo4 + 2xo3 - 3xo2 - 4xo + 4 = 0       xo = 1

                               Q = (1,f(1)) = (1,1)

                                            

          


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.