Matematik

Matematik sandsynlighedsregning

25. januar 2014 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et problem med denne opgave, det ville være rart hvis der var nogle derude som kunne hjælpe mig.

Øvelse 25

I en blomsterkasse skal der placeres 10 blomsterplanter i en række. På hvor mange forskellige måder kan det gøres, når der er 7 røde og 3 gule blomsterplanter, og når blomsterplanter af samme farve ikke kan skelnes fra hinanden?

Mvh. Oliver T


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Mit bud:

Så vidt jeg har forstået, har rækkefølgen ingen betydning.

10*9*8*7*6*5*4*3*2*1=3628800


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2014 af peter lind

Brug binomialkoefficienten til at finde på hvor mange måder du kan anbringe de gule (eller røde) på de 10 pladser) De røde(gule) er så tvunget til at bliver anbragt på de resterende pladser


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

#0

10 pladser skal fordeles mellem 7 røde og 3 gule. Vælg derfor 3 pladser ud af 10 mulige uden hensyn til rækkefølge (samme farve kan ikke skelnes):

Antal mulige kombinationer: 10!/[3!(10-3)!]


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2014 af SuneChr

# 0
Generelt gælder for rækkeopstillinger af n elementer, hvoraf n1 elementer er indbyrdes identiske, n2 elementer er indbyrdes identiske, ............. , og hvor  n1 + n2 + ...... = n
Antal opstillinger =  ( n !) / (  (n1 !)·(n2 !)· ....  )


Svar #5
27. januar 2014 af oliv4294 (Slettet)

læser lige på det men tak for hjælpen til alle... mht. din udregning 123434 den udregning skal ikke bruges i denne sammenhæng :)


Svar #6
27. januar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Vil i ikke være søde og uddybe forklaringen på svaret for jeg får det til K(10,7), (10,3) jeg får det til 110, men i fascist står der 120??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2014 af peter lind

Din facitliste har ret, så du må have lavet en eller anden fejl. Hvad har du præcist gjort ?


Svar #8
27. januar 2014 af oliv4294 (Slettet)

har ingen ide jeg har lavet rod i den sagde 70*3 -_-. Men kan ikke finde ud af at udregne det. Kan du lige vise hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af peter lind

K10,3 = 10!/(7!'3!)


Svar #10
27. januar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Tak Peter :)... Glemte lige reglen med ! hvor det er 1*2*3*4=4! (y)


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1# Rettelse

(10*9*8*7*6*5*4*3*2*1)/(7*6*5*4*3*2*1)/(3*2*1)=120


Skriv et svar til: Matematik sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.