Matematik

Er det rigtigt?

26. januar 2014 af Martin2332 (Slettet)
(y+x)+(2y-x) mit gæt y+2y= 3y x-x=0 resultatet: 3y

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af SuneChr

Ja.


Svar #2
26. januar 2014 af Martin2332 (Slettet)

Hvor med det her, afrund til helt antal millioner 748123000 er det så 7500000

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

748.123.000 ≈ 748.000.000 til helt antal millioner.


Svar #4
26. januar 2014 af Martin2332 (Slettet)

(x+3)-(x-3) = x-3-x-3 x-x=0 -3-3=-6 er resultatet -6

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2014 af SuneChr

# 4
Den anden parentes er en minus-parentes.
Den ophæves ved at ændre fortegn på  b e g g e  led inde i parentesen.
Således:
(x + 3) - (x - 3)  =  x + 3 - x + 3  =  6


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

fx (x-4)-(x+4)  = x+4-x+4 = resultat: 8

(x+2)-(2-x) = x+2-2+x = resultat: 2x

korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2014 af 123434 (Slettet)

6# Jeg får

(x-4)-(x+4)=x-4-x-4=-8

(x+2)-(2-x)=x+2-2+x=2x


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den første er ikke rigtig. Du hæver både plusparentesen og minusparentesen forkert.

(x-4)-(x+4)  = x-4 - x-4 = -8

Den sidste er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

Er det så x+4-x-4 =  0


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Læs svaret i #8.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

Men så er det kun - som ændres til +

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Den første parentes er en plusparentes, der hæves uden videre. Den anden parentes er en minusparentes, der hæves ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

Tak!
Hvad med det her : 2a-(a+b) = 2a-a= 1a+b

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du hæver minusparentesen forkert, og i mellemregningen har du helt smidt b væk, hvorefter b kommer frem med forkert fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

Er det så rigtigt? (a+b)-(2a+b) = 1a+2b

4a*2+(3b-7a) = 1a+3


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej. Den første er forkert, da du hæver minusparentesen forkert.

I den sidste har du ladet b forsvinde, og resultatet er ikke korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

Er det så -1a+2b
4a*2+(3b-7a) = 4a*2=8a+3b-7a 8a-7a=1a 1a+3b kan ikke få det til at give noget andet

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det første er stadig ikke rigtigt. Den første parentes er en plusparentes, der hæves uden videre. Den anden parentes er en minusparentes, der hæves ved at ændre fortegn for hvert led i parentesen.

Det sidste resultat er korrekt nu.


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. januar 2014 af martin3322 (Slettet)

(a+b)-(2a+b) = a+b-2a-b =1a

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, det er heller ikke korrekt. Du har hævet parenteserne korrekt, men du addererer ikke leddene med a korrekt:

a - 2a = -a


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.